AKTUALNO DOGAJANJE V NAŠEM DRUŠTVU

Dan za šport v Žalcu

V soboto 18.5.2024 smo sodelovali na prireditvi Dan za šport v organizaciji ZKŠT Žalec. Predstavili smo naše društvo in vsi so si lahko ogledali tudi dirkalnik Renault Clio (Toni Sitar).

13. Rally Vipavska dolina

13. Rally Vipavska dolina je bil nažalost nesrečen za obe naši posadki. Posadka Matej Aubreht – Pia Ramšak (Zastava YUGO) sta morala odstopiti zaradi težav z motorjem, posadka Robi Kresnik – Nives Cotič (Renault Clio RS) pa sta žal zaključila nastop na reliju s prevračanjem. Pomembno je da sta se obe posadki vrnili domov brez poškodb….načrti za nadaljevanje sezone pa so tudi že glavah vseh akterjev.

WRC Croatia 2024

Na letošnjem reliju za svetovno prvenstvo WRC Croatia 2024 je sodelovalo 12 naših športnih funkcionarjev ki so skupaj z ostalimi iz drugih društev iz Slovenije odlično opravili svoje delo. 

Uspešen nastop na Quattro River Rally
posadke Kresnik - Ramšak

Posadka Robi Kresnik in Pia Ramšak sta uspešno zaključila Quattro River Rally. Doseženi časi na hitrostnih preizkušnjah so pokazali da se letos obeta zanimiva sezona.

Občni zbor

Člani Avto moto društvo Vili smo imeli svoj občni zbor. Po pregledu dela v lanskem letu že zremo v prihodnost.
Ponosni smo, da se nam je letos pridružilo veliko novih članov. 

Kdo je VILI

Ker še vedno dobivamo vprašanje, kdo je Vili po katerem je ime Avto moto društvo Vili .

Spodaj vam predstavljamo tega Vilija – Renault Clio Williams (Jani Aubreht – Mitja Aubreht)

Izobraževanje za športne funkcionarje

Po zasluženem zimskem premoru smo začeli z aktivnostmi v društvu.
V marcu so se športni funkcionarji udeležili izobraževanja, ki ga je organizirala zveza Avtošport Slovenija – AŠSLO.
Na izobraževanju so obnovili znanje, se seznanili z novostmi, novinci pa so spoznali delo ŠF-jev.
Vozniki pripravljajo svoja vozila na sezono 2024, pričele so se pa tudi že priprave na 2. Rally Dolina zelenega zlata , ki bo potekal 23. in 24. avgusta v Spodnji Savinjski dolini. Že sedaj vljudno vabljeni!
Se vidimo kmalu na dirkah.

SR(e)ČNO 2024

16. Rally Idrija

Končala se je sezona državnega prvenstva RS Avtošport Slovenija – AŠSLO .
Na dirki je nastopila posadka Matej AubrehtPia Ramsak , ki pa je žal dirko zaključila z prevračanjem na HP Ledine II. Nastradala je samo pločevina.
Naj se na tem mestu zahvalimo vsem, ki ste nas skozi vso sezono spodbujali, nam pomagali in tudi priskočili na pomoč. 👏
Sledi kratka analiza, nato pa bodo naše misli že usmerjene v sezono 2024, katere del bo zopet tudi Rally Dolina zelenega zlata .
Čestitke tudi vsem tekmovalcem za dosežene rezultate. 👏👏👏👏

11. Rally Nova Gorica

Za nami je Rally Nova Gorica na katerem so nastopile 3 posadke Avto moto društvo ViliRobi Kresnik in Nives Cotič sta bila vodilna v diviziji 3, vendar pa sta po izletu s ceste na zadnji HP ter velikimi težavami z avtomobilom uspela pripeljati do cilja . Osvojila sta 2. mesto v diviziji.

Matej Aubreht in Pia Ramsak sta bila primorana odstopiti po okvari menjalnika na HP 13.

Jani Aubreht in Mitja Aubreht pa sta dirko zaključila na HP 10 z prevračanjem. Iskrena hvala vsem navijačem za navijanje ob progah – ni vas bilo malo.

Čestitke tudi vsem ostalim posadkam za dosežene rezultate.

29. GHD Q Max Petrol Ilirska Bistrica

Teden dni po domačem reliju smo že polno aktivni. Enajst športnih funkcionarjev sodeluje na gorsko hitrostni dirki v Ilirski Bistrici.

Posadke AMD Vili na domačem reliju

Na domači dirki Rally Dolina zelenega zlata so nastopile 4 posadke.
Posadki Toni Sitar – Sonja Krašovec in Tomi Skledar – Nejc Vilic sta nastopili kot predtekmovalna vozila. Obe posadki sta odlično opravili svoje delo.
V konkurenci pa sta nastopili posadki Robi Kresnik – Nives Cotič s Renault Clio RS in Matej AubrehtPia Ramsak z Zastava Yugo. Robi in Nives sta zmagala v diviziji 3, Matej in Pia pa sta zaradi tehnične težave na vozilu morala odstopiti.
Čestitke tudi vsem ostalim posadkam za prihod v cilj.

DAN PO DIRKI - 1. Rally Dolina zelenega zlata

Večina stvari je pospravljenih, na cestah skoraj ni več sledi od dirkanja, navijači so odšli, vozniki so svoje dirkalnike odpeljali nazaj domov…

Mi pa fizično utrujeni, v srcih pa SREČNI in HVALEŽNI, da se je večmesečni trud, trdo delo, vztrajnost in pozitivna energija na koncu izkazala za pravo odločitev.

Veliko smo se naučili, držali drug z drugim, si pomagali in naredili tudi nekaj napak.

Veseli smo vseh vaših čestitk in nismo pričakovali toliko pozitivnih odzivov in pohval. Hvala

Hvala tudi za vse predloge in kritike, ki smo jih vzeli za dobro in jih bomo poskušali upoštevati v prihodnje.

ISKRENA HVALA vsem, ki ste nas podprli in nam stali ob strani do zadnjih trenutkov. Brez toliko podpornikov, sponzorjev, donatorjev in partnerjev nam nebi uspelo!

Posebna hvala pa tudi vsem, ki ste brez prošenj pristopili k DOBRODELNOSTI in boste tako po svojih močeh pomagali ljudem, ki so jih nedavno prizadele poplave. Seznam donatorjev in končni znesek bo objavljen v nekaj dneh, ko naredimo končni obračun.

Hvala vsem navijačem in gledalcem ob progah, ki ste skrbeli za dobro vzdušje.

In hvala DIRKAČEM, ki ste s prijavo izkazali svoje zaupanje v nas … vaš odziv šteje dvojno!

In nenazadnje…hvala vsem članom Avto moto društvo Vili, ki so dali res vse od sebe, da smo danes lahko ponosni na to PRVO dirko.

Se vidimo prihodnje leto!

HVALA !!!

Novinarska konferenca pred našim prvim relijem

V ponedeljek, 21.8.2023, smo priredili novinarsko konferenco pred našim prvim relijem RALLY DOLINA ZELENEGA ZLATA. Dogodek se je odvil na Fontani piv v Žalcu. Predstavili smo idejo in potek relija ki se bo odvijal ta konec tedna v Žalcu in okolici. Vse podrobnosti o dogodku najdete na www.rally.amd-vili.si

Ekipa AMD Vili

2. GHD Podnanos

Minuli vikend smo se udeležili 2. gorskohitrostne dike. Sodelovalo je 7 članov, ki so opravljali delo sodnika ob progi. Naslednji dogodek pa naš že čaka domača dirka 1. rally Dolina Zelenega zlata.

amd vili

10. Rally Železniki

Udeleželili smo se rallya v Železnikih z dvema posadkama. Matej Aubreht in Pia Ramsak sta zmagala v pokalu Yugo, zaradi tehnične okvare pa sta morala odstopiti Robi Kresnik in Nives Cotič .
Čestitke vsem posadkam za prihod v cilj.
 
 
rally železniki aubreht ramšak
Scroll to Top